Verhuizing en verbouwing uitvaartcentrum

Uitvaartcentrum Bollenstreek / St. Barbara vereniging te Lisse

Verhuizing en verbouwing uitvaartcentrum

Het uitvaartcentrum in Lisse kampte met ruimtegebrek in het gebouw op hun oude locatie naast de Agatha kerk. Uitbreiding op de oude locatie was niet toegestaan omdat het gebouw naast een rijksmonument stond en de gemeente toekomstplannen had met het plein.
Samen met het uitvaartcentrum heeft Intures meerdere huisvestingsmogelijkheden onderzocht waaronder het verbouwen van een monumentale boerderij en nieuwbouw. Uiteindelijk is de keus gevallen op het voormalig gemeentelijk monument Dominicus Savio en haar bijgebouw. De architectuur, ligging en oppervlakte sloot perfect aan bij de behoefte van het uitvaartcentrum.
Intures heeft de eerste investeringsraming (bouwkosten) opgesteld om de haalbaarheid te bepalen. Daarna is het pand bouwkundig gekeurd en zijn een meerjarenonderhoudsbegroting (MJOB) en planning (MJOP) opgesteld. Er zijn tekeningen vervaardigd van de bestaande en nieuwe situatie en benodigde doorbraken en overige constructieve wijzigingen zijn berekenend. Ook zijn er vergunningen en gebruiksmelding aangevraagd, waaronder: sloopvergunning, kapvergunning, inritvergunning, wijzigen gemeentelijk monument, bouwen (constructieve- en gevelwijzigingen) en (handels) reclame op gevel.
Nadat het definitief ontwerp was vastgelegd heeft Intures het bestek geschreven en de aanbesteding verzorgd. Tijdens de uitvoering heeft Intures op afroep het uitvaartcentrum, die het geheel in eigen beheer heeft begeleid, voorzien van advies en ondersteuning.

Reacties

Gerelateerd