Industry / Inspectiemanagement

Inspectie­management voor een optimaal proces en resultaat

De beste strategie voor levensduur verlengend onderhoud? Problemen met een installatie? Een license to operate nodig? Inspecties vormen altijd het startpunt. Vaak ook als de probleemstelling nog niet helder is.

Er zijn veel verschillende soorten inspecties en in de industrie gaat het vaak om maatwerk. Elke situatie is anders, er ligt niet altijd een kant en klaar protocol op de plank. Van standaard inspecties tot maatwerk oplossingen: wij zetten er graag onze expertise voor in. Samen bepalen we niet alleen wát we gaan meten, maar ook hoe, waar en met wie we dat het beste kunnen doen.

Het uitvoeren van inspecties in een industriële omgeving vraagt om gedegen voorbereiding en optimale procesbeheersing. Daar komt ons organisatietalent goed van pas. We denken mee over risico’s, gevaren, belemmeringen, logistiek en stemmen alles zorgvuldig af. Met onze ervaring weten we precies waar we rekening mee moeten houden. Zo voorkomen we stilstanden en zorgen we dat we ons werk veilig en efficiënt kunnen uitvoeren.

Met innovatieve technieken 3D laserscans en dronebeelden kunnen we steeds meer informatie verzamelen in korte tijd. Minstens zo belangrijk is wat we met die data doen. Daarin investeren we volop: met visuele 3D-modellen lopen we voor in de markt. Geen dikke rapporten, maar duidelijke doorkijkjes in de onderhoudsstatus van uw assets: rood is slecht en groen is goed. Dat klinkt simpel en dat is het ook. Het gaat er om dat iedereen het begrijpt en we er samen oplossingen aan kunnen koppelen. Met die praktische aanpak kunnen we snel doorpakken én kosten besparen.

Inspecties van trappen, leuningen en bordessen: veiligheid voor alles

We controleren er tienduizenden per jaar. Dat doen we volledig digitaal, zodat we de data elk jaar kunnen vergelijken en uiteindelijk onderhoud kunnen gaan voorspellen. Via ons online inspectieplatform Mainvisio heeft u altijd inzicht in de status van het onderhoud.
Alle inspectiegegevens worden in het veld digitaal vastgelegd en zijn middels een dashboard voor de klant overzichtelijk te raadplegen. Het melden van calamiteiten gaat volledig automatisch waardoor incidenten direct kunnen worden opgepakt en veiliggesteld.

Van inspectie naar advies én een plan van aanpak

We doen niet alleen de inspecties, maar begeleiden u ook in de vervolgstappen. Daar gaat het immers om! Zo verzorgen we integriteitsinspecties, maar eveneens de rekenkundige toetsing: wat betekenen de gebreken die we aantreffen voor de integriteit van uw gebouw of installatie? We doen haalbaarheidsonderzoeken of helpen na het uitvoeren van de brandveiligheidsinspecties met het verkrijgen van de vergunningen.

Overige dienstverlening

 • 3D laserscanning
 • Inspectieprotocollen
 • Integriteitsinspectie
 • Restlevensduurinspectie; onderzoek naar de huidige staat van assets om zo de resterende levensduur te bepalen.
 • Conformiteitsinspectie
 • Structural engineering
 • Veiligheidsinspectie
 • Brandveiligheidsinspectie
 • Conditiemeting NEN2767
 • Maatwerkinspectie
 • NDO
Jarno Water
Operationeel Directeur

Meer weten over onze totaaloplossing

Neem contact op met Jarno Water

Complexe uitdaging, concreet project of gewoon een keertje kennismaken?

Bel of mail ons voor een afspraak!

Bel: 0251 - 25 60 60