Dacht je dat alleen glazenwassers aan de gevel van de hoogste verdiepingen van het ziekenhuis komen? Think again! Toezichthouder zijn brengt de nodige cadeautjes met zich mee, bijvoorbeeld een adembenemend uitzicht bij de opbouw van de 10e verdieping. En daar valt veel meer te spotten dan de aanvliegende traumaheli’s…

Conditie 9de verdieping: een goede basis?

Een succesvolle opbouw begint met een goede basis. In dit geval dus een bruikbaar dak op de 9de verdieping. Bij nadere inspectie bleek dat er op diverse locaties metselwerk herstel moest worden uitgevoerd, zoals bij de opstaande randen.

Verder onderzoek wees de herstelactiviteiten uit: een scheur waarin mos de kans kreeg om te groeien, divers voegwerkherstel, enzovoorts. Daarvoor moest de locatie eerst toegankelijk gemaakt worden voor de mensen die hieraan zouden gaan werken.

Gecertificeerd bouwen voor ziekenhuizen

Geheel volgens de specifieke certificeringen die komen kijken bij een bouwproject voor ziekenhuizen werd deze klus voorbereid, waarbij Intures toezichthouder was. De reden voor zulke vereisten spreken voor zich: in het gebouw vinden kritische werkzaamheden plaats. Brand, stof en geluidsoverlast kunnen de ziekenhuis processen ernstig verstoren. Hoe moet er bijvoorbeeld tijdens een operatie gecommuniceerd worden als een bouwproject voor harde geluiden zorgt? Vandaar dat er dan een gedegen en uitgebreid plan wordt opgesteld.

Intures zag bijvoorbeeld toe op de steigerplannen en na alle benodigde voorbereidingen was het dan zover: de bouw kon beginnen! Kwaliteit van dat bouwproces ligt niet alleen in de kennis, maar ook in de houding die toezichthouders aannemen tijdens hun werkzaamheden.

Timing: kwaliteit betekent verantwoordelijkheid!

Iemands werkhouding werkt door in praktische project afwegingen, zoals wanneer de toezichthouder zijn steekproeven neemt. Als er een sterke wind opsteekt na werktijd, snel je dan nog ter plaatse om zorg te dragen dat er ‘s avonds niks wegwaait vanaf die hoogte? Ga je bij alle mijlpalen aanwezig zijn? Moet je op het moment dat iedereen tegelijk aan het werk is om deadlines te halen, je ertussen manoeuvreren? En als het schilderwerk juist halverwege is en men reeds ‘in the flow zit’, ga je dan toch even checken hoe er gewerkt wordt?

Een toezichthouder hoeft voor een klus officieel genomen misschien niet op alle vragen “ja” te antwoorden, maar dat is wel de werkhouding waarmee je een kwalitatief project draait. We zijn er niet alleen voor de technische kwaliteit van de bouwresultaten: ook voor ieders veiligheid. Kwaliteit borgen op ieder vlak met toezichthouders begint daarom bij de werkvoorbereiding en stopt pas na de ingebruikname.

Een uitzicht, maar met privacy!

In principe ben je dus een verlengstuk van je klant tijdens het gehele , maar ook van diens klant. Vandaar ook dat tijdens de bouw op alle ondergelegen verdiepingen waar men moest zijn in verband met de bouw de ziekenhuisramen afgeplakt werden. Zonde van het uitzicht?

Welnee! Voor de privacy en comfort van de patiënten wordt een speciale folie aangebracht als ‘spiegelwering’ op de ramen. Deze spiegelwering geeft ze ook de privacy die nodig is tijdens de werkzaamheden. En die verdwenen weer op het moment van oplevering, waarna die glazenwasser weer een eenzame bezoeker aan de gevel is…

 

Kun jij niet wachten om jouw steentje bij te dragen aan kwalitatieve bouw van een extra ziekenhuisverdieping, genietend van zo’n Inturesting uitzicht? De hoogvliegers kunnen reageren op de vacature voor toezichthouder en de dromers met torenhoge ambities kunnen terecht bij onze vacature voor de junior toezichthouder. Pak je kans nu!