Voor een klant heeft Intures het gangenstelsel onder een fabriek in kaart gebracht.

In het kader van een groter project, waar we al een jaar mee bezig zijn, hebben we voor een opdrachtgever een uiterst complex gangenstelsel onder een fabriek in kaart mogen brengen. Het doel van dit project was inzicht geven in het exacte verloop van het gangenstelsel en het bepalen van de beschikbare voorzieningen.  

Beschikbare ontwerptekeningen gaven onze opdrachtgever onvoldoende inzicht in de gewenste situatie.  Bij dit project zijn we gestart om het gangenstelsel met onze Navvis VLX 3D scanner in te scannen. Daarna is de beschikbare data gemodelleerd tot een 3D model. Het 3D model is gebruikt als onderlegger voor inspectiewerkzaamheden om het exacte verloop van het gangenstelsel onder de fabriek weer te geven en diende tevens als datadrager om de aanwezige voorzieningen welke tijdens de inspectiewerkzaamheden zijn geconstateerd, op de exacte locatie aan te duiden.  

Na de opname in het veld en de uitwerking van inspectiegegevens op tekening, is de eindcontrole verricht en zijn de resultaten aan de opdrachtgever gepresenteerd en opgeleverd. Met dit inzicht kan de opdrachtgever gewenste onderhoudsactiviteiten laten uitvoeren en het meerjarenonderhoudsplan actualiseren.