Projecten

Intures zet zich al jaren in als professioneel ingenieursbureau. In die jaren hebben wij mee mogen werken aan veel mooie projecten. Op deze pagina kunt u een kijkje nemen bij verschillende projecten waar onze medewerkers de afgelopen tijd aan hebben meegewerkt

Controlemeting overneemkraan PM2

Crown van Gelder

De overneemkraan van de PM2 bij Crown van Gelder functioneerde niet naar behoren, waardoor het hijsproces van de papierrollen niet optimaal verliep. Het vermoeden was dat dit aan de kraanbaan lag.

Lees verder

Herinrichting parkeerplaats Laan van Meerdervoort

Adelbrecht Vastgoedbeheer

Intures is door Adelbrecht Vastgoed Beheer benaderd voor het vervaardigen van as-built tekeningen en het herindelen van een parkeerplaats. Het betreft een gedeelde parkeerplaats op een binnenplaats te Den Haag.

Lees verder

3D scan rollenbaan gietmachine

Tata Steel IJmuiden, Oxystaalfabriek 2

Op TATA steel worden de staal plakken die uit de gietmachine komen over een baan afgevoerd voor transport. De gietmachine had een gietbeperking waardoor niet alle plakafmetingen gegoten konden worden. Dit probleem zat hem vermoedelijk in de afvoerbaan.

Lees verder

Onderzoek optimalisering slijpbanken

Tata Steel IJmuiden, Site Facilities

Voor de slijperij bij één van de fabrieken bij Tata Steel is een onderzoek uitgevoerd naar de daar gebruikte slijpbanken die worden gebruikt om walsen te slijpen waarmee het staal wordt gewalst.

Lees verder

Montageleiding koelwaterleiding CGM22

Tata Steel IJmuiden, Oxystaalfabriek 2

In opdracht van TATA Steel, afdeling Projects & Technical Consultancy, heeft Intures de montageleiding verzorgd bij de aanleg van een nieuw leidingtracé dienend voor de Continue Gietmachine 22 van Oxystaalfabriek 2.

Lees verder

Engineering hijsbordes laadhal OSF2

Tata Steel IJmuiden, Oxystaalfabriek 2

Vanuit twee afzonderlijke partijen is er een behoefte ontstaan om de kraanbanen in de laadhal van de Oxystaalfabriek 2 beter bereikbaar te maken voor de toevoer van materieel.

Lees verder

Renovatie bezinkbasin 23

Tata Steel IJmuiden, Oxystaalfabriek 2

In opdracht van TATA Steel heeft Intures de staat van onderhoud van bezinkbassin 23 van Oxystaalfabriek 2 in kaart gebracht.

Lees verder

Amoveren voormalig pompgebouw PWN te Bloemendaal

PWN Velserbroek

In opdracht van PWN heeft Intures het verwijderen van een oud pompgebouw georganiseerd. De pomp die de regio in het verleden van water voorzag, is nu vervangen door een nieuwe hydrofoor en daarmee bleef de oude pomp buiten gebruik.

Lees verder

Haalbaarheidsonderzoek verkoop van vastgoed

Woningcorporatie Ymere

Vanwege het feit dat het kabinet eigenwoningbezit wil stimuleren is bij woningcorporaties de vraag ontstaan te ondersteunen in het verkoop gereed maken van de sociale huurwoningen welke in de ‘verkoopvijver’ zijn geplaatst.

Lees verder

Gevelrenovatie hoofdkantoor VPRO

Omroepvereniging VPRO

De afgelopen jaren was er aan de buitengevel van het VPRO gebouw weinig tot geen onderhoud gepleegd. Hierdoor ontstonden er voornamelijk functionele gebreken aan de te openen gevelopeningen.

Lees verder

Verhuizing en verbouwing uitvaartcentrum

Uitvaartcentrum Bollenstreek / St. Barbara vereniging te Lisse

Het uitvaartcentrum in Lisse kampte met ruimtegebrek in het gebouw op hun oude locatie naast de Agatha kerk. Uitbreiding op de oude locatie was niet toegestaan...

Lees verder

Conditiemeting en rapportage diverse gymzalen

Gemeente Amsterdam, stadsdeel Noord

Middels een visuele opname op locatie is de conditie van de gebouwelementen en technische voorzieningen (E-W-B) bepaald. De elementen zijn weergegeven conform NL-Sfb classificatie en de conditie is bepaald aan de hand van de NEN 2767 methodiek.

Lees verder