Wie is er van plan om het komend jaar elektrisch te (blijven) rijden, zonnepanelen te leggen, de auto’s op zonne-energie te laten rijden of andere duurzame stappen te zetten? Zowel thuis als op de zaak is dit een hot topic.

Kennisdrager voor z’n raap

Misschien ga je aan de slag vanwege jouw visie op het milieu en/of vanuit financieel oogpunt: hoe dan ook start de missie met kennis. Die wil je snel, laagdrempelig en compleet ophalen opdat je de scheidingslijn tussen de zin en onzin van alle beschikbare mogelijkheden kunt trekken. Intures besloot om Dennis van der Meij uit te nodigen voor het delen van zijn ongezouten kennis!

Facts met flair

Dennis weet werkelijk entertainment te maken van alle beschikbare kamerstukken en informatieplatforms, welke hij dagelijks met passie onder de loep neemt. Zo presteerde hij het om alle medewerkers van Intures gedurende 2 uur mee te nemen in het fenomeen waar wij ook op de werkvloer steeds meer te maken hebben: de energietransitie.

Als je A(uto) zegt, moet je B(atterij) zeggen

Met vlijmscherpe observaties kan hij als onafhankelijke partij rake punten maken. Die zetten ons allen aan het denken. Hij geeft het inzicht dat niet iedere verduurzamingsmaatregel leidt tot een effectief resultaat. Daarvoor zijn er veel zaken waarvan je je bewust moet zijn, welke Dennis graag uiteen zet. Want het zijn juist details die de zin van onzin scheiden. Bijvoorbeeld: op welk tijdstip laad jij je auto op? Toch zonde als je de verkeerde accu bestelt..

Klantvragen begrijpen alvorens je ze vastgrijpt

Intures organiseert voor het personeel een maandelijkse kennisdeling, om elkaar mee te nemen in de continu veranderende wereld. Meestal gaat het over techniek in ons veld, maar ook de energietransitie komt in aanmerking. Niet alleen om mensen mee te nemen in interne veranderingen (zoals in ons wagenpark en op ons dak), maar ook om context van de situatie van onze klanten te geven. Onderdeel van een klant- én werknemer gerichte organisatie.

Energiegerichte diensten Intures

Het uitzoomen naar het grotere geheel (de stroomnetwerken, de politiek, globale situatie) werkte inspirerend en bindend. Maar uiteraard heeft Intures al veel kennis in huis: al jaren zit de dienst ‘Energie & duurzaamheid’ in ons pakket voor onze Vastgoed portefeuille. Het doet ons goed om te zien dat op dit vlak steeds meer projecten ondersteund mogen worden. Dit is dan ook een vanzelfsprekend onderdeel van hedendaags Asset Management, waarin wij steeds verregaander ondersteunen… meer weten? Wij informeren u graag!