Onlangs heeft Intures voor één van haar klanten uit Rotterdam een scan gemaakt van de hoofddraagconstructie. Op basis van deze scans is er een 3D-model gemaakt.

Intures is door een grote klant uit Rotterdam gevraagd om scans te maken van een hoofddraagconstructie. Deze constructie, en staat hiervan, is van belang, omdat het bezwijken hiervan óók leidt tot het bezwijken van constructie-onderdelen die niet in de directe nabijheid zijn.

Deze scans moesten vervolgens worden omgezet tot een 3D-model. We hebben de hoofddraagconstructie wat ruimer in gescand dan eerder de afspraak was. Op deze manier hebben wij, voor in het vervolg, een betere inzage van de project locatie bij de aankomende inspectie en kunnen wij extra kwaliteit leveren aan onze klant.

De inspectie van de hoofddraagconstructie kan alleen worden uitgevoerd tijdens een stilstand. Vanwege de werkzaamheden van dit bedrijf, op- en overslag van grondstoffen als ijzer, erts en kolen, komen stilstanden niet vaak voor. Tijdens deze stilstand zullen er meerdere werkzaamheden door verschillende partijen uitgevoerd worden. Een goede samenwerking zal hierbij nodig zijn om een verdere uitloop van de stilstand te voorkomen.

Alle werkzaamheden zijn goed verlopen en het 3D-model van de hoofddraagconstructie is opgeleverd aan de klant. Aan de hand van het model zullen er later inspecties worden uitgevoerd.