Tijdens de recente jaarlijkse revisie van de Warmbandwalserij is Intures betrokken geweest bij het veiligheidstoezicht én de montage coördinatie. Enkele onderdelen waarbij we betrokken waren zijn de Rollenbaan en het koelwater pompstation.

Rollenbaan 29 / Oven 22

Bij het renoveren van de rollenbaan is deze tot aan de fundatie toe gestript. Hiervoor werden de rollentafels, stoelen, uitneemvingers en de tandheugelkasten verwijderd. Voor de renovatie van de betonpoeren, zijn de oude ankers verwijderd en nieuwe ankers geplaatst. Na de renovatie van de betonpoeren werden de stoelen, rollentafels met rollen en uitneemvingers/tandheugelkasten weer teruggeplaatst.

Rollenbaan 29 Oven 22

Koelwaterpompstation 4

Ook bij het Koelwaterpompstation 4 van de Warmbandwalserij was Intures betrokken bij het veiligheidstoezicht en de montage coördinatie. Bij dit pompstation is een koelwaterleiding, met een diameter van 1,6 meter, gedemonteerd en afgevoerd. Een mooie uitdaging gegeven het feit dat deze leiding 15 meter lang is en ongeveer 22 ton weegt. Hiervoor in de plaats is een nieuwe koelwaterleiding aangebracht. Het koelwaterpompstation 4 verzorgt het koelwater voor de voorwalsen van de Warmbandwalserij.

Koelwaterpompstation 4