Intures is deze week een project gestart waarbij een kraanbaanconstructie van aanzienlijke omvang gerenoveerd wordt. Bij dit project zal Intures het constructiemanagement, veiligheids- en kwaliteitstoezicht voor haar rekening nemen. De kraanbaan zal in verschillende fases gerenoveerd worden.

Intures is door de opdrachtgever benaderd om ondersteuning te bieden bij het projectmanagement en het toezicht bij het vervangen van de kraanrails van de ruim 400 meter lange kraanbaan. In totaal zal er iets meer dan 800 meter aan rails worden vervangen. Daarnaast worden de kraanwielen van drie bovenloopkranen vervangen en worden de kranen en kraanbanen uitgelijnd.

Om de omvang van de scope en de benodigde onderhoudsactiviteiten te kunnen bepalen heeft Intures een aanvullende onderhoudsinspectie uitgevoerd waardoor dit goed kon worden vastgesteld en bij een aannemer kon worden aanbesteed.

Het vervangen van de kraanbaan wordt tijdens een fabrieksstilstand uitgevoerd. Wat extra bijzonder is, is dat deze fabriekshal door meerdere werkeenheden gebruikt wordt en normaal (bijna) nooit stilstaat. Gedurende 4 weken, vanaf begin week 33 tot het einde van week 36, zal Intures met vier man op locatie aanwezig zijn om het project in goede banen te leiden.

Bij dit project zal er nauw samengewerkt worden met bijvoorbeeld de Firma Iemants. Met deze firma heeft Intures vaker succesvolle samenwerkingen gehad. Verder worden de kranen door Mammoet verzorgd, steigerbouw werkzaamheden door Brand, Riwal voor de bereikbaarheid met hoogwerkers en Bemo Rail verricht de laswerkzaamheden aan de kraanrails.