Marlou Liem-Claus

Dynamiek in de techniek

Net als de meeste mannen in mijn familie studeerde ik af als Ir. Chemisch Procestechnoloog. Als sociale regelneef was het een logische stap om daarna te starten als projectmanager, maar maakte daarbij wel een uitstap richting de machinebouw. Het  voelde dynamischer om iets te creëren met een team, voor een concrete toepassing en de actie van de creatie zelf ook te zien… zo gaaf!

Communicatie bepaalt de creatie

Het spannende is voor mij altijd geweest “Hoe komt techniek tot stand?”. Een kwestie van individuen en hoe die communiceren, zelfs binnen de grootste vraagstukken! Van vraag naar techniek en daaruit ontstaat weer een vraag, een cirkeltje wat zich herhaalt. Spannend als iemand eruit stapt of tegen de klok in beweegt: disruptief, leidend tot ontwikkelingen met technisch dan wel procesmatig competitief voordeel. En een vraag echt begrijpen, lukt dat altijd?

Een post-it van 12 jaar geleden…

Toen ik nog bezig was voor mijn bachelor, moesten we een business plan schrijven voor een zelfbedacht product. Super, want jezelf verkopen is niet iets wat de gemiddelde techneut komt aanwaaien. Dat werd bevestigd, want toen mijn groepje het rapport nagekeken terugkreeg was er naast het beoordelingsvel een post-it opgeplakt. Daarop stond “The person who wrote appendix C should consider switching to marketing.”

Ik had zoveel lol in ideeën bedenken dat mijn antwoord op ‘hoe zet je het in de markt’ uitliep op een campagne omschrijving inclusief beeldmateriaal van enkele pagina’s. De bedoeling was enkele zinnen, dus ik schoof het maar een appendix in. Ik moest hard lachen om de post-it. Little did I know…

Work-life balance

Bij Intures kan ik aan de slag met mijn passie om ‘de techneut’ te helpen bij het “vertalen” van hun kunde en visie. Het portfolio bestaat uit diensten die praktisch nut hebben en van goede kwaliteit zijn, het team uit nuchtere harde werkers. En in de partnersamenwerkingen is continu beweging, wat weer leidt tot leuke technische ontwikkeling.

Iets anders wat voor mij  belangrijk is: Intures vond mijn wens voor een bepaalde work-life balance heel begrijpelijk en verwelkomde mij met open armen. Er werd goed meegedacht over hoe ik voldoende uitdaging kan hebben, terwijl ik er ook voor mijn gezin kan zijn zoals ik dat wil. Daarvoor ben ik dankbaar!

Instap klaar voor dames

Deze open-minded houding werkt overal door. Er zijn relatief weinig vrouwen in dienst, een logisch gevolg van het aantal dames met aansluitende opleiding. Maar zo vrij als ik me voel om me in elk gesprek te mengen in onze dagelijkse gezamenlijke lunch, zelfs met mijn soms ’typische vrouwenopmerkingen’: dat is gezien de verhouding niet vanzelfsprekend. Dat is inspirerend. Dames, Intures is ook instapklaar voor jou! Check hier onze vacatures.