Intures heeft alweer 10 jaar ervaring met het professioneel inzetten van 3D laserscanning om bestaande situaties van assets naar een digitale omgeving te brengen. Welke scanner? Welk tekenprogramma? Welke uitvoerder? Het vergt een eigenaar en continue inspanning om de realiteit en wensen van asset digitalisering met elkaar te verenigen. Gelukkig kan Intures u hierbij van dienst zijn.

De realiteit: hardware & software veranderen

Door de jaren is er veel veranderd: er zijn steeds betere laserscanners op de markt gekomen en de tekenpakketten hebben de nodige updates gehad. Dit betekent dat werkinstructies continu veranderen, zowel in het veld als achter de computer ‘aan de tekentafel’.  Als bedrijf moet je continu flexibel meebewegen.

Bij ons is Tom Jansen sinds 2018 actief bezig met het continu uitpluizen van de technisch optimale werkwijze en houdt het oog op consistent resultaat. Daarbij moet de steeds veranderende hardware en software continu weer effectief aan elkaar gekoppeld worden. En of er nou bijvoorbeeld gewerkt wordt met Autocad of Revit, wat afhankelijk is van de klus: dat zou in principe niet moeten uitmaken voor een klant. Daarom is Tom momenteel weer druk met een aanpassingsronde van de output templates: wel zo efficiënt voor alle partijen die ermee moeten werken!

De wens: variabele input, maar consistente output

Werkinstructies veranderen om constant een optimaal resultaat te hebben, d.w.z. bij óns, zodat andere partijen er minimaal ‘van voelen’. Een voorbeeld: onderdelen kunnen op meerdere manieren uitgewerkt worden, waarbij wij de ervaring hebben om de keus te maken die meerwerk voorkomt. Bijvoorbeeld wanneer er in de toekomst sprake is van een wijziging aan de assets, dan kan dat aanzienlijk schelen in werkuren voor de te maken aanpassingen in de digitale omgeving.

Een goede handleiding is een opleiding

Wij zijn trots op Tom die onlangs zijn laatste hand heeft gelegd aan een “levende handleiding” voor het digitaliseren van assets. Hiermee borgen wij interne werkmethoden met elkaar: belangrijk voor het leveren van consistente kwaliteit. Doordat het visueel en heel compleet is kan het als opleiding an sich beschouwd worden. En zo wordt de handleiding ook ingezet: bij onboarding, bij kwaliteitscontrole van werkbestanden, voor bij- en omscholingstrajecten, maar ook tijdens het werk up-to-date te blijven. Als kers op de taart zit de afdeling met regelmaat samen om wijzigingen en lessen uit de praktijk  te delen!

 

Houdt u zich liever niet bezig met hoe uw assets nou precies gedigitaliseerd worden, maar wilt u wél weten welke voordelen ermee te halen zijn? Laat Intures meekijken naar uw situatie, dan zetten wij graag onze kennis en ervaring in om u van de relevante informatie te voorzien.