Micha Bakker

Voor het eerst in de ‘Even voorstellen’ bloghistorie stellen wij een werkstudent aan u voor! Want hoe kun jij anders weten dat er een leuke job op jou ligt te wachten bij Intures voor tijdens je studie? Nou, bij dezen! Wij stellen in de blog graag deze werkstudent aan u voor: Micha Bakker houdt ‘gewoon’ van progressie en heeft een voorliefde voor de technische wereld. Dat laatste is een relatief nieuw inzicht…

Heb ik  ‘technische affiniteit’?

Op de middelbare school had Micha zoals velen nog niet zoveel motivatie, zeker niet voor ‘moeilijke’ vakken. Een herkenbare situatie voor vele tieners, waarop hij vervolgens zijn keuze baseerde om voor het Economie & Maatschappij (E&M) pakket te gaan. Pas later ontdekte hij wat het ontbreken van vooral wiskunde eigenlijk voor beperkingen met zich meebrengt.

Want ondanks dat het aan de eettafel thuis vaak over het technisch werkveld ging, zoals de (aansturing van) laswerkzaamheden, was het Micha nog niet per se duidelijk dat hij ‘technische affiniteit’ had. Hoe moeilijk moet het dan wel niet zijn om te kiezen voor de bèta kant voor scholieren die géén mensen in hun omgeving hebben uit de technische sector kun je je afvragen…

Cultuur resulteert in jouw ontwikkeling

Micha ondersteunt momenteel ons inspecteurs team. Dat hij daarmee op de meest waanzinnige plekken komt brengt hem veel inspiratie! En dat hij daarvoor openstaat heeft ook te maken met de veilige werksfeer die hij ervaart. Want hoe de bedrijfscultuur hem bevalt?  “Top! Er is een gezellige sfeer en ik denk ook wel dat dat komt omdat niemand zich ‘elitair’ opstelt. De verschillende afdelingen en functies gedragen zich gelijk aan elkaar en zoeken elkaar op, dus je ervaart geen eilandjes. Misschien komt dat ook wel door de gezamenlijke lunch: iedereen zit dan ook door elkaar en hoort over elkaars werk.”

Daarnaast geeft Micha aan onder de indruk te zijn van het aantal mensen die zichzelf dankzij de steun van Intures bijscholen. “Dat heeft me aan het denken gezet over waar ik mezelf misschien in kan laten bijscholen. Mijn eigen eerdere werkervaring in sales heeft me ook geleerd dat je zonder inhoudelijk steun bij het aangaan van een nieuwe functie erg gedemotiveerd kan raken.” Hij laat zich dan ook niet uit het veld slaan doordat zijn keus voor een E&M pakket hem uitsluit van vele technische studies. Want: waar een wil is, is een weg. En dat hij die technische wereld écht heel leuk vindt heeft hij inmiddels duidelijk ervaren bij ons ‘on the job’.

Toekomstvisie: internationale manager

Hij ziet zichzelf later wel eindigen in het management, aangezien hij van problemen oplossen houdt en ervan geniet om processen te verbeteren. Een partij als ASML lijkt hem geweldig, omdat ze daar met hun innovatie echt de grenzen in de techniek weten te verleggen. Hij gelooft erin dat je harde beslissingen moet maken en altijd met de evolutie mee moet gaan, “want anders sterft je bedrijf een langzame dood”. En hoe hij dat als manager denkt te gaan doen?

“Eigenlijk een beetje met dezelfde instelling als ik hier bij Intures zie. Dat je niet ‘gewoon’ een poppetje op de ‘juiste plek’ zet alsof je een puzzel legt. Maar dat je mensen laat groeien binnen het bedrijf totdat de best passende functie is gevonden en ze vervolgens ook helpt daarin optimaal te functioneren.” Overigens sluit Micha niet uit dat hij werkzaam zal zijn in het buitenland. En dát heeft hij dan weer meegekregen vanuit zijn moeder die stewardess is: hij laat zijn kansen niet beperken door een (te) grote binding met Nederland.

Zo’n start in het leven gunnen wij meer mensen! Micha, wij wensen jou veel succes met jouw carrière en voorlopig genieten wij nog volop van jouw zaalvoetbalkunsten en werkinspanningen.