Melvin Valk optimaliseert onboarding proces

Hoe belangrijk een bedrijf iets vindt? Wij geloven in “geen woorden maar daden”.  Zo kwam het dat er voor de “brown paper sessie” van onze stagiair Melvin Valk (Technische Bedrijfskunde, Hogeschool Inholland) uitgeweken moest worden naar de kantine. Voor zijn stage doet hij onderzoek naar ons onboarding proces. Het feit dat het voltallige bestuur een uur lang aanschoof, als ook 4 andere relevante collega’s, zegt toch veel over de prioriteiten van Intures.

Verbeterde onboarding door stage

Intures wilt een zachte landing voor nieuwe werknemers, opdat deze zich snel prettig en adequaat kunnen bewegen in hun nieuwe functie en tussen de nieuwe collega’s. Daarvoor heeft Intures een goed verzorgd onboarding programma, maar Melvin zal de diepte induiken. Zo zal er objectief en vertrouwelijk geëvalueerd worden wat de eerdere onboarding ervaringen zijn geweest.

Tot eind januari zal hij kritisch kijken naar de aansluiting van het huidige programma op de dagdagelijkse realiteit, maar ook hoe er per individu gewerkt kan worden met het schema zodat het voor eenieder passend zal zijn. Ook de fun kant van het beginnen aan de nieuwe uitdaging wordt daarin belangrijk gevonden worden, want behoud van enthousiasme is goud waard!

Enthousiasme tech job start bij de Techport Technologieweek

Maar het enthousiast zijn over een (nieuwe) baan in de technische sector begint natuurlijk niet bij de onboarding ervan. Deze week enthousiasmeren ze bij de Techport Technologieweek leerlingen van groep 6,7, en 8 van het basisonderwijs, de onderbouw en de bovenbouw van het voortgezet onderwijs. Maar ook ouders en docenten worden meegenomen in de wereld van het werken en leren in de techniek en technologie. Intures zal ook aanwezig zijn bij het Technologie ontbijt aanstaande vrijdag 6 oktober, we hebben er zin in!

Intures vindt het namelijk erg belangrijk om iedereen de kans te geven om in aanraking te laten komen met technologie, zodat later een goed afgewogen carrière keus gemaakt kan worden. En omdat dergelijke keuzes steeds vroeger gevraagd worden van kinderen (“profiel” en “pakketten kiezen op de middelbare school), is dergelijke ondersteuning zeker de aandacht waard!

Informeer naar de mogelijkheden

Veel succes en plezier Melvin, deze nuttige stage is ook alle aandacht waard en jouw aanwezigheid een gezellige aanvulling op ons team. Hopelijk geeft het jou ook vooral een goed “kijkje in de keuken”, zodat jij er je voordeel mee kunt doen bij toekomstige carrière keuzes.

Ben jij of ken jij een student die ook graag zijn of haar steentje bijdraagt aan het optimaliseren van bedrijfsprocessen? Neem contact met ons op om te informeren wat de mogelijkheden zijn.