Onlangs is een voormalig Tata-medewerker en oud opdrachtgever langsgekomen om te vertellen over het hoogovenproces bij Tata Steel in IJmuiden. 

Vier keer per jaar organiseert Intures een kennissessie voor haar medewerkers. Deze keer werd voormalig onderhoudsmanager en investeringscoördinator van de civiele bouwkundige dienst ertsvoorbereiding: Marcus Visser ’t Hooft uitgenodigd om te vertellen over het hoogovenproces.  

Wat volgde was een zeer interessante en interactieve middag waarbij werd ingegaan op het maken van staal en alle aanverwante processen zoals o.a. sinteren en pelletiseren.  Tevens werd ook een korte uitleg gegeven over het toekomstige proces van staal maken en de plannen van Tata Steel om de CO2 uitstoot drastisch te beperken. Tijdens de sessie werd nog maar weer eens duidelijk hoeveel kennis er nodig is om de juiste kwaliteit staal te maken. En daarmee ook het besef hoe belangrijk de site in IJmuiden is voor de Nederlandse staalindustrie én het behoud van metallurgische kennis.  

Dagelijks voeren medewerkers van Intures onderhoudsinspecties uit bij industriële opdrachtgevers. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers wetenschap hebben van het productieproces van onze opdrachtgevers en bieden daarom regelmatig kennissessies aan.