We zijn verheugd om aan te kondigen dat twee van onze inspecteurs, Kevin Geestman en Iebe Hamers, met succes Rope Access klimtechniek level 1 hebben afgerond! Hierdoor zijn wij in staat om voor onze opdrachtgevers kostenefficiënte inspecties te organiseren met ”kennis op hoogte” of lastig bereikbare locaties.

De cursus Rope Access is een uitdagend en gespecialiseerd trainingsprogramma die onze inspecteurs voorbereidt op het veilig en efficiënt uitvoeren van werkzaamheden op moeilijk bereikbare locaties. Het biedt hun de klimvaardigheden die nodig zijn om te werken op hoogte, langs steile hellingen of op lastig bereikbare locaties.

Waar normaliter wordt gekozen voor kostbare en traditionele bereikbaarheidsvoorzieningen, zoals steigers of hoogwerkers, biedt Rope Access uitkomst in een snelle en kostenefficiënte benadering met relatief weinig impact op de omgeving.

Tijdens de cursus leren de deelnemers verschillende technieken om zich te verplaatsen en te werken met behulp van touwen en klimuitrusting. Ze worden getraind in het veilig gebruiken en beoordelen van veiligheidslijnen, harnassen en andere apparatuur om zichzelf te zekeren en te beschermen tegen valgevaar. Daarnaast omvat de cursus ook training in reddingstechnieken en het omgaan met noodsituaties op hoogte.

Bij Intures zetten we ons in voor voortdurende professionele ontwikkeling en het bevorderen van een cultuur van veiligheid. Door onze medewerkers de mogelijkheid te bieden om de cursus RopeAccess te volgen, vergroten we niet alleen hun vaardigheden, maar investeren we ook in veiligheid, kwaliteit en compleetheid van onze dienstverlening zodat we onze opdrachtgevers nog beter van dienst kunnen zijn.