Even kort wat over mijzelf: Ik ben René, 55 jaar oud (ook al doe ik net of dat niet waar is) en kom uit Westzaan. Daarnaast ben getrouwd en heb ik vier kinderen. In mijn vrije tijd ben ik graag onderweg en het liefst met de motorfiets, op schaatsen en op hardloopschoenen.

Qua achtergrond heb ik de HTS-Werktuigbouwkunde gedaan in Alkmaar. In mijn vorige functies werkte ik als Projectengineer, Sales Engineer en Service Engineer in de apparatenbouw en de procestechniek, gericht op filtratie en waterbehandeling.

Hoe ben je bij ons gekomen?

Ik heb Intures zelf gevonden op internet. Ik heb altijd gewerkt bij de toeleverancier/producent, daarbij kom je namens de eindklant vaak engineeringsbureaus tegen. Toen is het idee gaan groeien om het eens vanaf de andere kant te gaan bekijken. Ik heb dus op internet gezocht naar engineeringsbureaus en het toverwoord was uiteindelijk: levensduurverlenging. Verder, wat me opviel was het smoelenboek van Intures. Het is duidelijk wie wat doet. Recht toe recht aan en geen moeilijke titels die eigenlijk niets zeggen.

De eerste gesprekken bevielen hier ook meteen erg goed. Mensen weten binnen het bedrijf waarmee ze bezig zijn en hebben plezier in wat ze doen. Het verhaal van Intures komt overeen met wat mijn collega’s vertellen. Het is hetzelfde verhaal, maar iedereen vertelt het in zijn of haar eigen woorden.

Wat wordt jouw rol binnen Intures?

Ik ga aan de slag als projectleider onder Dennis. Voor nu ben ik vooral aan het observeren en luisteren. Ik merk dat, op de projecten waar ik al mee heb mogen lopen dat mensen echt snel kunnen en moeten schakelen. In de toekomst ga ik graag bij klanten en producten langs. Dat contact is erg leuk en daar haal ik ook veel energie uit.

Hoe zijn je eerste dagen hier bevallen?

Voorlopig kijk ik nog veel mee, maar het bevalt hier goed. Ik vind het erg leuk dat mensen hier echt iets te vertellen hebben, maar ook melden dat ze nog niet weten waar we uiteindelijk uit gaan komen. Ik heb sowieso het idee dat mensen hier eerder hun hobby aan het uit oefenen zijn dan te werken.