Ik ben Mike Koopmans, 20 jaar en ik kom uit Lutjewinkel dat ligt vlakbij Schagen. In mijn vrije tijd vind ik het fijn om fysiek bezig te zijn ter afwisseling van mijn werk. Zo fitness ik vaak en vind ik werken met hout en metaal ook leuk. Daarnaast game ik graag en mijn passie ligt dus bij de ICT. 

Wat is jouw rol binnen Intures? 

Ik zal heel breed ingezet worden bij alles wat met ICT te maken heeft. Enkele voorbeelden hiervan zijn: data managen, waarbij ik verantwoordelijk zal zijn voor het opslaan en de bruikbaarheid van data, systeembeheer, het ontwikkelen van applicaties, de inkoop en installatie van hardware en automatisering doorvoeren om de workflow van onze medewerkers makkelijker te maken. Simpel gezegd, als mensen binnen Intures problemen hebben met ICT-gerelateerde zaken, kunnen ze bij mij terecht en dan probeer ik het voor hen op te lossen. 

Hoe ben je bij ons terecht gekomen? 

Op een feestje raakte ik aan de praat met een vriend van de familie die bij Intures werkt, Arjan. We raakten aan de praat over ICT en ik vertelde dat ik op zoek was naar een baan. Arjan stelde eens voor om met hem mee te kijken waar Intures mee bezig is. Hierna raakte ik aan de praat met Jarno en Ronald en zij waren gelukkig heel enthousiast. Tegelijk was ik heel enthousiast over wat Intures als bedrijf doet en waar ze naartoe willen, vooral op het gebied van ICT en applicatieontwikkelingen. Na een goed gesprek kon ik eigenlijk meteen mijn contract ondertekenen. 

Er liggen dus mooie uitdagingen en met name met de inspectiesoftware van Intures, MainVisio. Ik zal Arjan ondersteunen bij het onderhouden en verder ontwikkelen van Mainvisio. Voor mij is dit ook een mooie kans om een eerste echte stap te maken in het bedrijfsleven en mijn skills als ICT’er en software developer te ontwikkelen, want ik krijg goede begeleiding.  

Hoe zijn je eerste dagen bevallen? 

De eerste dagen zijn echt goed bevallen. Vooral dat iedereen binnen Intures zo relaxed, maar ook professioneel tegelijkertijd is. Eerder heb ik op plekken gewerkt waar alles heel professioneel is en er heel weinig vrijheid was of op plekken waar de sfeer heel relaxed was, maar de kantjes er wel eens van afgelopen werden. Doordat ik veel vrijheid krijg en zelfstandig kan werken, maar iedereen ook professioneel bezig is, maakt het werken niet alleen leuk, het zorgt er denk ik ook voor dat ik in mijn ontwikkeling flinke stappen kan maken.