Mark Zwart

Half augustus dit jaar is Mark bij Intures begonnen als montage coördinator. Hiervoor verdiende hij een goede boterham als ZZP’er in de particuliere woningbouw, dus deze switch was wat dat betreft  niet nodig. Wat maakte Intures voor hem dan zo interessant?  

Leren door te doen: “from scratch”

Hij werd geïnspireerd door een ‘Even voorstellen’ artikel van een Intures medewerker die hiervoor glazenwasser was. Mark realiseerde zich dat dit een vak was, wat je kunt leren door te doen. Waarbij iedereen ‘from scratch’ zou kunnen beginnen, zolang de juiste werkhouding en de technische affiniteit er is. En een kans om weer iets nieuws te leren: daarnaar was Mark nu juist op zoek.

Want zo bevlogen als hij was als ZZP’er, zo uitgekristalliseerd was ‘zijn trucje’ soms welke hij eigen had gemaakt: de techniek en werkmethoden die nodig waren voor de klussen. Het ‘Er is nog veel meer te leren’ begon bij hem weer te kriebelen.

Eigen potentie ontdekken

Mark is een echte generalist: breed geïnteresseerd en iemand die er plezier uithaalt om zaken zelf uit te zoeken zonder daarbij sturing nodig te hebben. Als mensen-mens voelt hij intuïtief aan hoe hij in de samenwerking moet en kan schakelen. Zo vogelt hij ook altijd wel weer uit hoe hij tot een oplossing kan komen. Je eigen potentie op die manier (steeds weer) ontdekken is heel belonend.

Als montage coördinator is dat zeker een nuttige eigenschap, zo bleek. Onlangs moesten er op een locatie bijvoorbeeld valnetten opgehangen worden, wat Mark mocht coördineren. In de loop van de jaren waren er al een aantal valnetten opgehangen, maar bepaalde afspraken bemoeilijkten de operatie. En toch kreeg hij de klus toch op juiste wijze geklaard.

Met een glimlach heb je de halve wereld

Door te blijven communiceren, positieve energie vast te houden en praktisch oplossingsgericht te blijven bereikte hij dit. Zich neerleggen bij “zo was het niet exact afgesproken” is niks voor Mark. Hij daagt iedereen graag uit om na te denken over “misschien kan het ook wel op een andere manier die goed is?”. “Soms vraagt het engelengeduld als er met meerdere partijen naar een oplossing gezocht moet worden, maar wanneer je dit doet met een glimlach stelt men zich toch vaak ervoor open.” vertelt Mark. “En laten we eerlijk zijn: de voldoening is des te groter, als mede door die karaktereigenschap, de klus dan toch naar behoren wordt afgerond.”

We zijn blij dat Mark zijn vermogen om door te zetten en te verbinden meeneemt naar Intures en hopen dat hij zich nog vele jaren bij ons zal komen ontwikkelen! Ben jij nu Inturested geraakt? Lees hier een voorbeeld van wat een montage coördinator zoal doet of bekijk hier onze vacatures.