Ik ben Jeroen Koopmeiners, 56 jaar oud en geboren en getogen in Wormer. Inmiddels woon ik twintig jaar in Hoorn. Verder ben ik getrouwd en heb ik drie zoons, waarvan Fabrisio de oudste is. Nu zijn we ook collega’s.

In mijn vrije tijd stap ik graag op de motor om tochten te maken of op vakantie mee te gaan. Ook aan de motor sleutelen en (winter)sporten doe ik graag.

Mijn carrière ben ik begonnen in de verspanende en kunststoffen techniek, vervolgens heb ik vijf jaar lang bij een airbag-fabrikant gewerkt voor ik in de railinfra terecht kwam. In de railinfra ben ik vervolgens 25 jaar werkzaam geweest in verschillende functies, waaronder: uitvoerder, calculator, projectleider en adviseur. Zo heb ik een groot aantal verschillende projecten mogen uitvoeren en begeleiden, zoals: spoorvernieuwingen, staalconstructies over het spoor, brandleidingen en perron vernieuwingen.

Hoe ben je hier terecht gekomen?

De eerste kennismaking met Intures was ongeveer een jaar geleden. Bij een vorige opdrachtgever hebben wij Intures gevraagd voor advies bij een project met lichtmasten naast het spoor. De klik met Jarno water en Dennis Heemskerk was er direct. Daarnaast weet ik ook van Fabrisio Koopmeiners, die toch al een tijdje bij Intures werkt, dat hij met veel plezier naar zijn werk gaat en dus de mensen bij Intures het goed voor elkaar hebben. Toen recent Jarno Water vroeg of ik interesse had om hier te komen werken, was ik enthousiast om te komen.

Kan je vertellen over jouw rol binnen Intures?

Ik ga aan de slag als Projectleider in het team van Dennis Heemskerk. De eerstkomende tijd ga ik mij verdiepen in de nieuwe materie en mijn weg leren kennen binnen de organisatie.

Als projectleider vind ik het belangrijk om betrokken te zijn en verantwoordelijkheid te nemen, van het begin tot het einde van het project. Dat betekent ook dat je met je laarzen in de klei moet staan, zodat je weet waar je over praat en dus de mogelijke oplossingen met de opdrachtgever of leverancier kan bespreken.

Hoe bevalt het tot nu toe?

In het begin was het even lastig om de weg te vinden, maar aan alle kanten wordt er hulp aangeboden en staan collega’s voor mij klaar. De omgeving van de opdrachtgever is anders dan ik bij de railinfra ben gewend, maar de eerste algehele indruk is zeer positief.