Bijna mijn hele leven woon ik al in Westzaan. Vorig jaar zijn we (mijn partner, twee dochters en ik) binnen Westzaan zelf verhuist naar het noorden van het dorp. Momenteel zijn we daar nog druk bezig met verbouwingen.

Na mijn studie bouwkunde ben ik, samen met een vriend, als zelfstandig ondernemer gestart. We maakten toen technische- en ontwerptekeningen voor aannemers en het bijwerken van ontruimingsplattegronden.

Vervolgens ben ik in de jachtbouw terecht gekomen als piping-engineer. Met behulp van 3D tekenwerk heb ik mij bezig gehouden met het indelen van technische ruimten met leidingwerksystemen en installaties. Ook ben ik nog werkzaam geweest als project engineer in de offshore gas- en olie-industrie.

 

Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Een aantal collega’s kende ik al van de studie bouwkunde, bijvoorbeeld: Peter en Robbert. Ik ben gevraagd om een keer langs te komen voor een kop koffie. Ik was destijds niet per se op zoek naar wat anders.

Ik heb ook goed moeten nadenken over mijn keuze, maar de mogelijkheid om toch meer met bouwkundige uitdagingen aan de slag te gaan trok mij over de streep. Ik hoop dan ook dat ik bouwkunde kan combineren met mijn ervaringen in de werktuigbouwkunde.

Ook kijk ik er naar uit om veel op locatie te komen en dus vaak met verschillende werkzaamheden in contact te komen.

 

Kan je wat over je functie vertellen?

We zijn nog een beetje op zoek naar een specifieke functie en hoe we deze vorm gaan geven. Voor nu start ik als werkvoorbereider, wat redelijk vergelijkbaar is met mijn vorige functie.

Uiteindelijk hoop ik met wat vrijheid projecten zelfstandig en in teamverband op te pakken, waarbij iedereen zijn/haar eigen verantwoordelijkheid pakt.

 

Hoe zijn je eerste dagen bevallen?

Tot nu toe zijn de eerste dagen mij hier goed bevallen. Iedereen is positief, vriendelijk en neemt ook de tijd voor je om uitleg te geven en hun verhaal te vertellen. Ik heb ondertussen al met elk team mee mogen lopen.