Afgelopen vrijdag is de directie van Intures geïnterviewd en gefotografeerd ter ere van de officiële opening van het gerenoveerde en verduurzaamde kantoorpand voor het Noord-Hollands Dagblad en de IJmuider Courant.

Het interview kunt u hieronder lezen:

Pieter van Hove

Zaterdag 14 januari 2023 om 09:00

VELSEN-NOORD

https://m.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20230113_49894756

 

Je kunt als inspectie-/adviesbureau wel ondernemingen en organisaties bijstaan in de verduurzaming van verschillende processen, installaties en bedrijfsgebouwen. Maar dan is het wel belangrijk dat je het goede voorbeeld geeft. Het pand van het in Velsen-Noord gevestigde Intures BV voldoet tegenwoordig aan alle eisen.

Na een ingrijpende verbouwing, waarbij het personeel zelfs tijdelijk moest verhuizen naar een ander onderkomen, is het bedrijfspand aan de Rooswijkweg helemaal van het gas af.

,,Het gebouw is helemaal gestript”, zegt Jarno Water. Hij is operationeel directeur van de onderneming met meer dan 50 personeelsleden. ,,De verbouwing was vooral bedoeld om het gebouw te verduurzamen, maar ook om de hele inrichting te vernieuwen.”

Taartpunt

Aan de buitenkant van het kantoor, dat de vorm heeft van een taartpunt, is niet veel veranderd. Binnenin daarentegen is het nodige gebeurd. Een kleine greep: er is led-verlichting aangebracht, er zijn warmtepompen geïnstalleerd en op het dak komen zonnepanelen, zodat het gebouw zelfvoorzienend is.

Ter gelegenheid van de ingebruikname van het groene pand was vrijdagmiddag een open dag op het kantoor waar belangstellenden en klanten een kijkje konden nemen. Velsens wethouder Jeroen Verwoort knipte symbolisch een lint door.

Het bedrijf is in de vorm van een taartpunt.

De feestelijke ontmoeting was tevens een voorafje op het 25-jarig bestaan van de onderneming dat over enkele maanden wordt gevierd. Een success story die begint wanneer vijf ondernemers met een technische achtergrond beginnen met een adviesbureautje op de eerste verdieping boven een damesmodezaak in Heemskerk. Dat was in 1998. De zaken gingen goed en drie jaar later werd besloten tot de bouw van een pand op het Businesspark IJmond, dicht tegen Tata Steel aan. Het staalbedrijf is nog altijd een grote klant van Intures.

Fotowinkel

,,In de beginjaren zag de wereld er heel anders uit”, aldus algemeen-directeur Ron Spanjaard. Internet via 4G bestond nog niet, dus mobiel werken was lastig. ,,We inspecteerden op papier en foto’s moest je dagelijks laten ontwikkelen bij de fotowinkel.”

Vandaag de dag gaat het heel anders. Zoals de groei van data. Tegenwoordig kunnen de medewerkers alles met 3D laserscanning inmeten. Een deel van de medewerkers houdt zich bezig met onderhoudsinspecties, bij verschillende opdrachtgevers maar elke dag over het hele terrein van Tata Steel. Ook is een afdeling gericht op projectmanagement en advisering.

Grote klanten zijn naast Tata Steel onder meer PWN, NRG, HVC en Total afvalverwerkingsbedrijf AEB in Amsterdam, maar ook woningbouwverenigingen zoals winkelstichting Plein 1945 in IJmuiden. Vorig jaar ontving het bedrijf een prestigieuze ondernemersprijs: de NHN Business Awards 2022 in de categorie tot 50 personeelsleden.

Wagenpark

De verwachting is dat Intures de komende jaren nog verder groeit, stelt technisch directeur Ronald Schavemaker. ,,Veel bedrijven werken aan de energietransitie. Daarvoor worden wij vaak ingeschakeld. Voor Tata Steel zijn wij bezig met de voorbereidingen voor de verdere vergroening van het bedrijf.” Zelf gaat het ingenieursbureau ook verder met vergroenen. Zo is het de bedoeling dat het wagenpark bestaat uit elektrische auto’s. Voor het pand komen dan de nodige laadpalen.