Om een beter beeld te geven over wat werken bij Intures inhoudt, wat voor soort projecten we uitvoeren en wie de betrokken personen bij deze projecten zijn, stellen wij graag onze medewerkers voor.

De eerste die aftrapt is Arie. Hij stelt zich hieronder even voor.

Mijn naam is Arie Schermer en ik woon in Zaandam. Ik ben 2 juli 2018, op de mooiste dag van het jaar, begonnen bij Intures. Ik werk hier nu bijna 4 jaar als Lead Engineer en toezichthouder, maar ik ga binnenkort starten met een nieuw project, waarbij ik de functie van projectleider/ directievoerder ga bekleden. Een mooie uitdaging met veel toekomstperspectief.

 

Kan je een kleine omschrijving geven van je werkzaamheden en misschien wat projecten waarbij je betrokken bent?

Als Lead Engineer ben ik verantwoordelijk voor het coördineren van projecten en zorg ik ervoor dat de uitvoering van het project soepel verloopt. De wensen van de klant(en) vertaal ik naar een technische oplossing/uitwerking en ik zorg ervoor dat de kwaliteit en veiligheid voorop staat.

Een van de mooiste projecten, tot nu toe bij Intures, waarbij ik betrokken was als Lead Engineer, was de engineering van een tweetal enorme uitbreidingen van een visverwerkingsbedrijf genaamd Heiploeg in Zoutkamp. Bij deze projecten hebben we gewerkt aan de nieuwbouw van grote uitbreidingen van de fabriek, waarbij de werkoppervlaktes ongeveer 5000m² & 8000m² omvatten. Hierbij hebben we met 3D modelleurs (Revit), werkvoorbereiders en constructeurs ABT Bouwdeel A & 2c engineer Bouwdeel B geëngineerd. Bouwdeel A was een enorme uitdaging, omdat het project een vrieshuis was, welke gedeeltelijk in de grond gebouwd moest worden. Dit was een hele mooie uitdaging aangezien dit nog niet eerder is gerealiseerd. Bij dit soort projecten komen vele uitdagingen naar voren. Bij de uitvoering waren we niet betrokken, omdat de uitvoering vanuit Heiploeg zelf plaatsvond. We boden wel de ondersteuning bij vragen tijdens de uitvoering.

Als (kwaliteits-) toezichthouder ben ik onlangs betrokken geweest bij de projecten van Winkelstichting Plein 1945, wat bestond uit een groot onderhoudsproject, en Velison Wonen, waarbij 17 woningen zijn verduurzaamd. Dit project is onderdeel van een verduurzamingsproject van de hele woningvoorraad van de opdrachtgever.

 

Wat vind je belangrijk in je carrière en hoe vult Intures dat in?

Er zijn meerdere dingen die ik belangrijk vind. Zo ben ik iemand die zich graag door ontwikkelt en altijd klaar staat voor een nieuwe uitdaging. Ik ben ook blij dat er binnen Intures genoeg toekomstperspectief is om een stap te maken. De kansen daarvoor zijn aanwezig en die worden ook aan ons gegeven.

Ook vind ik variatie in mijn werk belangrijk. Elke dag werk ik in een prettige sfeer en probeer ik met een club mensen weer iets moois te maken. We werken altijd in een positieve vibe aan projecten en aan problemen die we daarbij tegenkomen. Bij deze projecten werken we steeds in een andere samenstelling, want bij elk project kiezen de teamleiders een nieuw team met de meest geschikte personen. Dat maakt het werk dynamisch en afwisselend.

 

Ben je na het lezen van Arie’s verhaal wellicht geïnteresseerd in het werken bij Intures? Kijk hier of er een vacature voor jou tussen staat.

Heb je niet de gevraagde opleiding? Wij staan open voor omscholing!