Shutdown & Turnaround

Een Shutdown & Turnaround is een kritische en complexe activiteit

Een Shutdown & Turnaround is een zeer kritische en complexe activiteit waarbij een of meerdere installatiedelen buiten bedrijf worden gesteld om onderhoud uit te kunnen voeren. In industrieën die voor hun productie afhankelijk zijn van grote installaties, worden regelmatig geplande productiestops, ofwel shutdowns, georganiseerd.

Onderhoud van installaties is noodzakelijk voor het behoud en duurzaamheid ervan. Iedere dag dat een installatie uit bedrijf is, betekent geen productie. Dat kost veel geld. Daarom wilt u natuurlijk dat uw stop, of deze nu groot of klein is, zo snel en efficiënt mogelijk wordt voltooid en alles volgens plan verloopt. Niet alleen de onvoorziene werkzaamheden maar vooral uitloop van uw stop kosten immers ontzettend veel geld. Met behulp van verbeterd inspectie- en onderhoudsmanagement kan de Overall Equipment Efficiency (OEE) worden verhoogt en dat levert direct winst op voor de organisatie.

Intures heeft jarenlange ervaring met onderhoudsprojecten tijdens productiestops. Het is van belang om zo vroeg mogelijk bij het onderhoudsproject betrokken te worden zodat faalkosten en uitloop van de planning worden vermeden. In bijna alle gevallen zijn stagnaties namelijk terug te leiden naar onvoldoende voorbereiding. Intures heeft de juiste vakspecialisten in huis die uw Shutdown & Turnaround proces van A tot Z kunnen begeleiden, een waardevolle bijdrage leveren en weten hoe er concrete verbeteringen kunnen worden gerealiseerd. Wij streven naar een optimale beschikbaarheid van uw installatie! Een hogere OEE levert immers een grotere winst op dan het beperken van  onderhoudskosten!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jarno Water: Jarno.water@intures.nl

safety [PNG 300dpi]