3D laserscanning

"Met behulp van een 3D laserscan worden bestaande situaties razendsnel in kaart gebracht"

Intures WebshareCloud, een veilige cloud-based oplossing voor het opslaan en delen van 3D-scan data met onze opdrachtgevers.

Intures WebshareCloud Logo

3D-laserscannen is een relatief nieuwe meettechniek waarbij razendsnel een bestaande situatie volledig 3D in kaart kan worden gebracht: 'as built'. De scanner genereert een op de millimeter nauwkeurige puntenwolk, welke in diverse softwarepakketten kan worden ingelezen en waaruit de benodigde gegevens kunnen worden gehaald.

3D-laserscannen wordt veel gebruikt voor industriële toepassingen en in de bouw, met name voor BIM, reverse engineering, renovaties, herbestemmingen en waar het belangrijk is om de 'as-built'-situatie snel en nauwkeurig vast te leggen. Ook bij inspecties is gebleken dat de 3D-laserscanner hierbij een waardevolle ondersteuning kan zijn. Zo kunnen in donkere en moeilijk bereikbare ruimtes gemakkelijk metingen worden verricht.

De 3D laserscanner is tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons engineeringsproces. Het gemak en de nauwkeurigheid waarmee situaties in kaart kunnen worden gebracht zorgt voor nieuwe mogelijkheden. Voorbeelden van projecten zijn o.a.:

  • controle scheefstand kraanbanen
  • in kaart brengen bestaande bebouwing t.b.v. massastudie architect
  • inmeten complexe gebouwen en monumenten
  • inmeten van onbereikbare plaatsen, bijvoorbeeld dakspanten of installaties
  • snel bepalen van hoeveelheden zoals geveloppervlaktes en kozijnen

Wanneer volledigheid, snelheid en nauwkeurigheid bij uw (bouw)project van belang zijn, dan is bij ons een 3D-laserscanner inhuren de perfecte oplossing. U verzekert zich hiermee van de allermodernste techniek op het gebied van landmeten en maatvoering.

De prijzen voor het 3D- laserscannen zijn op aanvraag. Het is niet mogelijk om de 3D- laserscanner te huren zonder een gespecialiseerde operator. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave contact met ons op.