BIM (Bouw Informatie Model)

"BIM is de oplossing die maakt dat alle relevante informatie gedurende het hele bouwproces wordt opgeslagen, gebruikt en beheerd in een digitaal (3D) gebouwmodel"
Sanquin_H.Q_R3

Samenwerking met WorldEmp

Intures is een samenwerkingsverband aangegaan met WorldEmp. Intures heeft hiermee de beschikking over enkele medewerkers in een lagelonenland. Alleen al daardoor kan tot 70% worden bespaart op loon- / inhuurkosten. Op de internationale kantoren van WorldEmp werken specialisten in verschillende vakgebieden. Ze zijn hoogopgeleid, zorgvuldig geselecteerd en hebben affiniteit met de westerse taal en cultuur. Met de komst van 3D laserscanning is het nu mogelijk om puntenwolken op een efficiënte en kostenbewuste te transformeren naar BIM modellen.

www.worldemp.com

In de bouw is het nauwelijks mogelijk om prototypen te maken. De praktische uitvoering is in feite het prototype. Het maken van fouten in het proces betekent dus dat dit direct grote gevolgen kan hebben voor kosten en kwaliteit. Daarom maken wij gebruik van een Bouw Informatie Model (BIM). Dat is een manier van ontwerpen en bouwen waarbij het object als driedimensionaal model en als databank digitaal wordt opgebouwd. Het model bestaat uit dynamische en intelligente objecten. Het programma kent alle objecten en kan die onderling op elkaar laten reageren. Bij wijziging van een afzonderlijk deel worden de gevolgen daarvan automatisch geanalyseerd en doorberekend voor alle gekoppelde objecten. Dit wordt opgeslagen in de databank. Traditionele ontwerpen zijn vaak arbeidsintensief omdat de gevolgen van elke afzonderlijke aanpassing voor het totaal moet worden berekend en vastgesteld. Het BIM-model voorkomt dit.

Aan het programma kan een calculatie- en rekenmodule worden gekoppeld. Ook is het mogelijk om de factor tijd (4D) en kosten (5D) mee te nemen. Op die manier visualiseren en analyseren we de opbouw en de kosten van een gebouw of constructie. Onze specialisten laten graag zien wat deze moderne wijze van ontwerpen en bouwen voor u kan beteken.