Het laatste nieuws & actualiteiten

Op deze pagina kunt u een overzicht vinden van de laatste berichten in het nieuws rondom Intures, voorheen Bouwburo Ingenieurs

Wet kwaliteitsborging (WKB)

In samenwerking met BouAd levert Intures Vastgoed kwaliteitstoezicht, 2e lijns keuringen voor een groot bouwproject in Amsterdam.

In het kader van Wet Kwaliteitsborging (Wkb) wordt bij dit project van alle onderaannemers verwacht dat zij 1e lijns keuringen uitvoeren over hun eigen uitgevoerde werkzaamheden. Een 1e lijns keuring houdt in dat de vanuit het Programma van Eisen (PvE) gevraagde/voorgeschreven materialen + kwaliteiten ook daadwerkelijk worden toegepast op locatie. Doormiddel van vooraf opgestelde formulieren dienen alle onderaannemers het eigen werk vast te leggen in een centraal digitaal systeem.

Deze 1e lijns keuringen worden door Intures gecontroleerd op volledigheid en tegelijkertijd worden op locatie de uitgevoerde werkzaamheden op kwaliteit beoordeeld.
De beoordeling en eventuele openstaande issues worden tijdens de 2e lijns keuring geborgd.
Alle issues die niet conform PvE uitgevoerd zijn, worden per onderaannemer op de betreffende locatie in het systeem vastgelegd. Daarnaast vindt er te allen tijde automatisch een terugkoppeling naar de aannemer plaats.

Naast het controleren van 1e lijns keuringen en kwaliteitstoezicht verzorgd Intures ook de vooropleveringen bij dit project. Vorige week zijn de vooropleveringen op de 7e verdieping gestart. Vervolgens zullen in de komende weken de overige verdiepingen volgen.
Evenals de bevindingen die tijdens de 2e lijns keuringen worden opgemerkt zullen ook de (voor)opleverpunten digitaal vastgelegd worden. Per discipline worden de actiepunten, incl. omschrijving en foto’s, op de betreffende locatie(s) digitaal op tekening aangegeven. De betreffende onderaannemer ontvangt hier een melding van. Wanneer dit opgelost is zal, middels een verificatieproces, het betreffende actiepunt afgesloten worden door de toezichthouder.
 

Comments